Gym en zwemrooster

Bewegingsonderwijs

Obs Dakpark is een Lekker Fit School en een Gezonde School. Dit houdt in dat we sport, bewegen en gezonde voeding belangrijk vinden. Daarom hebben de kinderen in principe driemaal per week bewegingsonderwijs. Kleuters hebben elke dag minimaal een beweegmoment, binnen of buiten. Daarnaast hebben de kleuters minimaal eenmaal per maand les van onze vakleerkracht gym in de peutergymzaal.

Vak                             Groep                   Dag(en) van de week

Gymnastiek             3,4,5,6,7,8,LAN          ma/di/wo/do/vr

Gymnastiek             3                               ma/wo/vr

Gymnastiek             4                               ma/wo/vr

Gymnastiek             5                               wo/vr

Gymnastiek             6                               wo/vr

Gymnastiek             7                               ma/di/vr

Gymnastiek             8                               ma/di/vr

Gymnastiek             LAN                           vr

Zwemmen               5                               di

Zwemmen               6                               di

Zwemmen               LAN                           di

Gym
Tijdens de gym dragen de kinderen van groep 3 tot en met groep 8 een korte sportbroek en een apart t-shirt (geen hemdje of topje). Ook moeten de kinderen sportschoenen aan speciaal voor binnen (geen zwarte zool). Bij buitenactiviteiten dragen de kinderen buitensportschoenen en makkelijk zittende kleding (trainingspak). Lang haar moet in een staart en sieraden moeten af. We raden brildragers aan een speciaal sportbrilletje te dragen tijdens gym of de bril in te leveren bij de meester of juf. School is niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen aan de bril.
De kinderen douchen na de gymles. Ze hebben een handdoek nodig en eventueel schoon ondergoed en badslippers. Een bad- of douchemuts is handig als het haar niet nat mag worden.
Geef een briefje  mee voor de leerkracht als uw kind een keer niet kan gymmen of niet kan douchen.

Zwemmen
De kinderen uit de groepen 5, 6 en LAN krijgen op dinsdag elke week een uur zwemles gedurende een half jaar. De kinderen worden met de bus opgehaald en zwemmen in Zwembad West. Bij het zwemmen is zwemkleding verplicht. Lang haar moet in een staart. De kinderen hebben een handdoek nodig en eventueel een badmuts en badslippers.