Peutergroep

Onze school werkt samen met de peutergroep van Peuter en Co. De kinderen leren elkaar kennen bij het buitenspelen en de leerkrachten en peuterleidsters hebben regelmatig contact met u als ouder/verzorger.

De peutergroep is voor peuters van 2 jaar tot 4 jaar. Naast een mbo peuterleidster staat er een hbo leerkracht op de groep. De peutergroep werkt zoveel mogelijk met dezelfde thema’s als de groepen 1/2 van obs Dakpark om zo de doorgaande lijn te versterken. Ook zijn er regelmatig overlegmomenten tussen de peuterleidsters en de groep 1/2 leerkrachten.

Om de overgang van de peutergroepen naar de basisschool nog vloeiender te laten verlopen, mogen peuters die 3 jaar en 9 maanden zijn eenmaal per week een dagdeel wennen in een kleutergroep en kennismaken met de juf / meester. De peuter moet dan wel zindelijk zijn. Peuters kunnen vanaf 3 jaar worden ingeschreven worden op obs Dakpark.