'Lekker Fit' school

Lekker Fit! Zo ziet iedere ouder zijn kind graag. Helaas is dat voor veel van onze Rotterdamse leerlingen, niet vanzelfsprekend. Daarom doen wij mee aan het programma "Lekker Fit" van de gemeente Rotterdam.

"Lekker Fit" School
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam te weinig bewegen en niet altijd even gezond eten. Daarom doet obs Dakpark mee aan het project Lekker Fit. Dit project heeft voor elk leerjaar een lesprogramma over voeding en bewegen.

Kleuters krijgen elke dag gym, binnen of buiten. Eenmaal per week krijgen ze gym van de sportdocent in de grote gymzaal. Groep 3 t/m 8 krijgt drie keer per week gym. De kinderen volgen regelmatig workshops in een bepaalde tak van sport, zoals voetbal, honkbal, hockey en volleybal.

Diëtiste
Onderdeel van het Lekker Fit concept is de Fittest. Deze vindt jaarlijks plaats. De kinderen worden dan getest op conditie. Ze worden ook gemeten en gewogen. Zo kunnen u en uw kind zien hoe "fit" het kind is. Kinderen waarbij met de Fittest is gebleken dat ze overgewicht hebben kunnen samen met hun ouders/verzorgers gratis 1 schoolconsult krijgen. Vervolggesprekken gaan via de zorgverzekeraar.

Eten tijdens de pauze
Op school houden we per dag twee maal pauze. Rond 10.00 uur is het tijd voor de eerste pauze. Deze pauze noemen we ook wel "de fruitpauze". Iedereen in de klas eet dan een stuk fruit of groente en drinkt er water bij.

Tijdens het overblijven eten de kinderen brood (dus geen koeken van welke soort dan ook) en zij drinken iets gezonds (sap of melk, geen frisdrank). Zo proberen we als school slechte voedinggewoontes te voorkomen. De kinderen leren we dat gezond eten belangrijk is. Hierover krijgen zij ook lessen in het lesprogramma van Lekker Fit.

Trakteren
Als uw kind jarig is mag het trakteren in de klas en de klassen rond. Feest is feest, dus uw kind mag dan ook iets lekkers trakteren. Houdt u er wel rekening mee dat één stuk lekkers voldoende is en dat de rest dus in de tas mee naar huis gaat. Het liefst zien wij gezonde traktaties, bijvoorbeeld fruit of een zakje ongezoete popcorn. De ouderconsulente kan u ook allerlei suggesties aan de hand doen voor traktaties.

Sporttoernooien
Op woensdagmiddag doet obs Dakpark mee aan sporttoernooien die georganiseerd worden door Sport en Recreatie Rotterdam. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich hiervoor opgeven bij de vakleerkracht gym, meester Jeroen. Obs Dakpark heeft een speciaal sporttenue voor deze toernooien.

Sporten na schooltijd bij de SchoolSportVereniging
De leerlingen van obs Dakpark kunnen ook na schooltijd sporten, bij onze eigen schoolsportvereniging. Dat houdt in dat sportverenigingen uit heel Rotterdam naar de wijk komen, zodat leerlingen na schooltijd díchtbij school kunnen sporten (www.schoolsportvereniging.nl)

Lid worden?
Dat kan. Als uw kind lid wordt van een sportvereniging kan het trainingen volgen in de gymzaal op de Kedoestraat in Schiemond. Leerlingen kunnen kiezen uit voetbal, basketbal, volleybal, judo en turnen. U kunt uw kind opgeven bij de schoolsportcoördinator.