Ouders als educatief partner

Betrokken ouders
Op school proberen we d ouders volop bij het onderwijs te betrekken. Dit is heel belangrijk, omdat ouderbetrokkenheid de schoolloopbaan van kinderen makkelijker en leuker maakt.

Schoolmaatschappelijk werk
Obs Dakpark heeft een school maatschappelijk werkster. Zij is er speciaal voor ouders die vragen hebben over opvoeding of thuissituatie. Onze schoolmaatschappelijk werkster heet Naoual El Bousikhani. Zij is op donderdag bij ons op school. Wanneer u een afspraak wilt maken kunt u haar bellen of mailen (0640289951) nbousikhani@solnetwerk.nl

Ouderconsulente / medewerker ouderbetrokkenheid
Onze ouderconsulente Rachel organiseert op maandag- en op vrijdagochtend inloopbijeenkomsten voor de ouders. Er wordt dan koffie gedronken en er wordt gesproken over zaken die op school, in de wijk of thuis spelen. Regelmatig worden er professionals uitgenodigd die uitleg geven over uiteenlopende zaken. Ook dit jaar zullen er weer veel interessante bijeenkomsten worden georganiseerd.

Ook houdt de ouderconsulente zich bezig met de uitleen van Leesprettassen met "samenleesboeken" en (reken)spelletjes. Het is leuk om op ontspannen wijze thuis gezellig met je kind een boek te lezen of een spelletje te doen. Zo toont u  interesse in de de zaken waar het kind op school mee bezig is. Vraag er gerust naar.