Welkom nieuwe ouders

Welkom!

Het zoeken van een geschikte basisschool voor je kind is een hele opgave. Er is zoveel keus. U bent terechtgekomen op de website
van openbare basisschool Dakpark. Een prima keuze! Openbaar basisonderwijs is toegankelijk voor iedereen, voor alle lagen van de bevolking, voor mensen met verschillende culturele achtergronden én ook voor mensen met verschillende religieuze en niet-religieuze achtergrond. Het openbaar basisonderwijs is de beste plek om op te groeien als wereldburger.

Waarom? Op de openbare basisschool leer je goed en leer je veel, maar je leert er vooral één ding: respect hebben voor elkaars anders zijn. Op de openbare basisschool leer je omgaan met elkaars overeenkomsten en met elkaars verschillen…… Dat heeft onze huidige maatschappij hard nodig en dat hebben de kinderen van nu nodig, om straks hun ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’ te kunnen staan in de toekomstige samenleving. Jezelf afzonderen en distantiëren van de ander of de andersdenkende leidt niet tot meer begrip, maar zorgt  juist voor meer afstand. Het openbaar onderwijs is geen voorstander van segregatie, maar zoekt de verbinding. 

Obs Dakpark is een school met een lange historie. De school heeft verschillende namen gehad en stond in het verleden aan het Bospolderplein. De school is gelegen aan de voet van het Dakpark en ontleent haar huidige naam aan dit iconische park. Het verborgen geheim van onze school is de binnentuin, waar kinderen fijn kunnen spelen en ravotten. 

Bent u nieuwsgiering geworden? Kijk dan even onder het kopje "Praktische Informatie" bij "Aanmelden nieuwe leerlingen".