Aanmelden

Aanmelden
Zodra u van mening bent dat Obs Dakpark de juiste school voor uw zoon en/of dochter is, kunt u uw kind bij ons aanmelden. Het is dan verstandig om eerst alle informatie en documenten op deze pagina goed door te lezen. Bekijk ook het informatieve filmpje over aanmelden en inschrijven. Daarna kunt u het aanmeldformulier invullen. We kunnen het ook samen op school invullen. Aanmelden kunt u slechts op één school.  

Misschien heeft u behoefte om eerst nog eens rond te worden geleid op onze school. In het document ‘informatie over de aanmeldprocedure’ leest u hoe u hoe u een rondleiding kan aanvragen, maar u kan ook via het contactformulier op deze website ons een bericht sturen en aangeven dat u graag rondgeleid wilt worden door onze school. Wij nemen dan contact met u op. 

Om de aanmelding vlot te laten verlopen vragen wij aan de ouder(s) het volgende mee te nemen naar school:
• Het verzekeringspasje van uw kind(eren).
• Identiteitsbewijzen van u en uw kind(eren).

Als uw kind van een andere school komt, dan bellen wij eerst naar de oude school om informatie te krijgen over uw kind. Wij kunnen dan beoordelen of wij een plek hebben voor uw kind en nog beter inschatten in welke groep uw kind het best geplaatst kan worden. 

Inschrijven
De formele aanmelding wordt omgezet in een officiële inschrijving op het moment dat de leerling 4 jaar wordt. Als uw kind bijna 4 jaar is, dan mag uw kind alvast komen wennen bij school. Dit altijd in overleg met de toekomstige leerkracht van uw kind. Voor de meeste kinderen is de stap naar de basisschool een hele grote. Wennen doen we derhalve op halve dagen (dagdelen, dus een ochtend of een middag). Niet alle basisscholen hebben zo'n kennismakingsperiode. Obs Dakpark wel. Vanaf 4 jaar mag uw kind elke dag naar school en meedoen met het onderwijs. De Rijksoverheid heeft bepaald dat dit niet eerder mag.

Aanmelden en inschrijven op de basisschool.